Wednesday, April 12, 2017

Mõnusalt kastmene ahjuvormi-kanapirukas


  • 3 porgandit
  • 1 paprika
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 600 g kanakintsu
    • 500 ml puljongit
  • 250 ml vahukoort
  • 2 spl jahu
  • pitsamaitseaine
  • jahvatatud paprika
  • soola
  • pipart
  • muretainast või lehttainast katteks
Pane kanakintsud keema, et teha puljongit. Selle võib panna umbes pool tundi varem juba keema. Kui kanad on piisavalt kaua puljongis keenud siis võtta nad sealt välja ja eraldada liha ning teha see suupärasteks tükkideks. (Kana peaks puljongis keema 30-40 minutit vähemalt.)
Lõika porgandid, sibul ja paprika tükkideks, haki küüslauk peeneks. Pane porgandi-, sibula- ja paprikatükid pannile ja kuumuta neid umbes kolm minutit, lisa pitsamaitseainet ja jahvatatud paprikat, veidi soola ja pipart. Lisa küüslauk, kuumuta veel minut või paar. Lisa pannile jahu ja sega. Lisa pannile 500 ml kanapuljongit ning sega, lase pakseneda. Seejärel lisa vahukoor. Lisa kastmele kanatükid.
Vala segu ahjuvormi ja kata taignaga. Soovi korral võõpa üle munaga. Pane ahju umbes 200°C juures, kuni on kuldpruun, umbes 20 minutiks.

No comments:

Post a Comment