Sunday, March 31, 2013

Baklažaanivorm

Esimest korda maitsesin seda toitu Hanna juures ning peale seda teadis Hanna ema, et see on mu lemmiktoit ja tegi seda, kui ma neil külas käisin. Küsisin Hannalt retsepti ja proovisin seda ise ka. Hanna ema retseptis ei olnud tšillit, niiet ma algul ei pannud ka mina seda toidu sisse. Aga ükskord olin Aimi sõbranna juures, kelle tütar tegi seda sama toitu mingi retseptiraamatu järgi. Selles retseptis tuli toidule lisada 3 piripiri (mis on ilmselgelt liiga palju, ainult draakonid söövad nii teravat toitu ja seda ka ainult selleks, et nad saaksid tuld süljata). Siis ma katsetasin piripiridega, vähendasin nende koguseid aga kuna piripirisid pole Eestis nii lihtne leida siis läksin üle tšilli peale. Ühe tšilliga tehtud baklažaanivorm tundub hetkel täpselt paras (kuivatatud tšilli tundub mulle teravam, niiet seda olen pannud isegi poole kaupa).
  • ~500 g baklažaani
  • ~450 g juustu
  • 1 tšilli
  • ~2 küüslauguküünt
  • 2 purki purustatud tomateid
  • ~3 spl suhkurt
Lõika baklažaanist umbes 1 cm paksused viilud. Määri viiludele soola ning jäta need pooleks tunniks seisma. Seejärel loputa baklažaaniviilud veega ja kuivata need. Pruunista õlita pannil baklažaaniviilud ning pane need hetkeks kõrvale. Haki küüslauguküüned ja tšilli ning pane need õliga pannile, sega natuke ning lisa purustatud tomatid. Lase segul keema tõusta, seejärel alanda kuumust, hauta mõni minut ning lisa suhkur ja sega. Lase veel mõni minut haududa. Lõika baklažaaniviilud suupärasteks tükkideks ning lisa need segule, sega ja vala segu ahjuvormi. Raputa peale juustu ning küpseta 200°C ahjus kuni juust on sulanud ja kuldseks küpsenud.

1 comment: