Sunday, November 8, 2020

Muretaigen



 Mul on alati suur mure, et kui purukooke teen siis pean köögisahtlites tuhnima ja otsima oma purutaigna (või muretaigna) retsepti, mis suvalise paberilipiku peale kirjutatud on. Niisiis kirjutan enda jaoks siia muretaigna üles, et oleks alati kuskilt kindlast kohast otsida; sellepärast ma oma toidublogi ju tegingi. Et muretaigen üksi ei tunduks liiga mittemidagiütlev siis lisan juurde paar lihtsat koogikest.

Muretaigen
  • 170 g jahu
  • 120 g suhkurt
  • 100 g võid
Mudida koostisosad kokku.

Need koogid on suure koogivormiga (24 cm läbimõõduga) tehtud. Kui teen pisikestesse vormidesse õunamagustoitu, millel purutaigen ainult peal, siis jätkub poolest muretaigna kogusest nelja pisikese vormi jaoks.

Õuna-purukook
  • eelnevast retseptist tulev muretaigna kogus
  • 4 õuna
  • 6 spl suhkurt
  • 1 spl jahu
  • 1 tl kaneeli
  • soovi korral natuke martsipani
Vajuta natuke üle poole purutaignast koogivormi põhja koogipõhjaks. Küpseta seda 200°C juures umbes 7 min. Koori ja tükelda õunad. Sega suhkur, jahu ja kaneel; raputa see õuntele peale ja sega. Pane õunad koogivormi. Küpseta 200°C juures 20 min. Võta kook ahjust välja ja rebi martsipanist tükke ja aseta need õunte peale. Lisa kõige peale ülejäänud purutaigen. Küpseta veel umbes 10 min.

Pohlamoosiga purukook
  • ülal olevast retseptist tulev muretaigna kogus
  • natuke moosi
Vajuta natuke üle poole purutaignast koogivormi põhja koogipõhjaks. Küpseta seda 200°C juures umbes 10 min. Võta koogipõhi ahjust välja ja määri moos põhjale. Pudista peale ülejäänud purutaigen ning küpseta kooki veel 20-25 min.

No comments:

Post a Comment