Saturday, March 2, 2013

Õun-õunas pirukas

 

  • Kolm suurt õuna  –> Kaks keskmist õuna
  • 1-2 spl sidrunimahla –> 1 spl sidrunimahla
  • 75 ml suhkurt –> 3 spl suhkurt
  • 1 spl jahu –> pool kuni 2/3 spl jahu
  • 0.5 tl kaneeli –> 1/3 kuni pool tl kaneeli
  • natuke võid
  • 1 munakollane
  • ~250 g pärmi-lehttainast
Uurista õunad tühjaks. Sega õunatükid sidrunimahlaga. Sega omavahel kaneel, suhkur ja jahu, lisa see õunatükkidele ja sega. Täida õunad õunaseguga, pane kõige peale natuke võid. Pane õunad 15 minutiks ahju (~220°C), seejärel võta ahjust välja. Lõika taignast ribad, vajuta need natuke lapikumaks ja aseta need õuntele. Pintselda taignale munakollast ning pane õunad ~220°C ahju veel 15 minutiks.

No comments:

Post a Comment