Thursday, March 7, 2013

Chilli con carne


  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tšillipipar
  • 250 g hakkliha
  • ~400 g purustatud tomateid või tomatipüreed
  • natuke suhkurt, soola, pipart; soovi korral erinevaid ürte
Koori sibul ja küüslauguküüned ning haki need peeneks. Haki tšilli sobivateks tükkideks, kui soovid vähem-teravat toitu siis eemalda seemned. Pane sibul, küüslauk ja tšilli koos pannile. Lisa hakkliha ning pruunista seda kuni roosakas värvus kaob. Lisa pannile tomatipüree (purustatud tomatid) ning lase keema. Vähenda kuumust ning lisa ~1 tl suhkurt (võtab tomatite kibeda maitse ära, ei muuda magusaks) ning natuke soola, pipart ja soovi korral ürte. Mina panin Provencale ürte ja pitsamaitseainet. Hauta madalal kuumusel veidi. Minu meelest sobib chilli con carne kõige paremini riisiga.

No comments:

Post a Comment