Monday, February 25, 2013

Lasanje

Ma olen tavaliselt teinud suuremale vormile ja ise vajalikud asjad ostnud (seekord ostis ema). Niiet ma kirjutan selle korra retsepti ja sulgudesse selle, mis on teistmoodi, kui ma päris ise teen.


  • 250 g hakkliha (400 g)
  • 500 ml tomatipastat (2 purki = 800 ml purustatud tomateid)
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 porgand
  • erinevaid maitseaineid: sool, pipar, suhkur, pitsamaitseaine, ürdisegud, basiilik jne

  • 300 ml piima (400 ml)
  • 3 spl võid (4 spl)
  • 3 spl jahu (4 spl)
  • soola, pipart
  • ~250 g riivitud juustu

  • lasanjeplaate ~10

Hakkida sibul ja küüslauguküüned peeneks. Riivida porgand. Panna sibul ja küüslauk pannile ning natukese aja pärast lisada porgand. Seejärel lisada pannile hakkliha ning pruunistada see, kui hakkliha on kaotanud roosaka värvuse lisada tomatipasta või purustatud tomatid. Lasta segul natuke haududa ning seejärel maitsestada.

Sulatada või potis ning lisada sellele jahu ja segada. Seejärel lisada piim ning segada katkestamata (muidu tulevad tükid kastmesse). Maitsestada. Kui kaste on paksenenud lisada sellele pool juustust ning eemaldada see kuumalt pliidit.

Panna ahjuvormile natuke juustukastet ning see laiali ajada. Selle peale panna lasanjeplaadid nii, et nad omavahel ei kattuks. Lasanjeplaatude peale panna hakkliha-tomatikastet nii, et see kataks kogu plaatide pinna, kuid ei oleks liialt paksult. Selle peale panna juustukastet ning selle peale lasanjeplaadid ja plaatide peale hakkliha-tomatikastet kuni kastmed otsa saavad. Viimane kiht peaks olema juustukaste. Selle peale raputada ühtlase kihina ülejäänud juust ning panna lasanje ahju 20 minutiks ~200°C juures.


No comments:

Post a Comment