Thursday, April 21, 2022

Mee-ingveri kanakoivad

 

Need maitsvad kanakoivad pärinevad sellest ajast, kui ma lapsi hoidsin. Pereema tegi neid kanakoibi ja mulle nii maitses, et küsisin, kuidas neid tehakse ja hakkasin kodus ise ka kohe tegema.

  • Kana poolkoivad (~600-800 g)
  • 3 spl mett
  • 3 spl oliiviõli
  • umbes 2-3 cm jupp ingverit (~10 g)
Kuumuta ahi 200°C-ni. Pruunista pannil kana poolkoivad, aseta need ahjuvormi ja küpseta ahjus 30 minutit.
Riivi ingver, lisa sellele 3 spl (kuhjaga) mett ja 3 spl oliiviõli. Sega.
Kui kana on 30 minutit ahjus olnud siis võta see välja ja lisa ingveri-mee-õlisegu kana poolkoibadele ja tõsta kana ahju tagasi. Küpseta ahjus veel 10-15 minutit. Vaata, et mesi kõrbema ei läheks.
Need kana poolkoivad sobivad hästi riisiga. Ülejäänud kanamahla-mee-õlisegu saab kasutada kastmena.

No comments:

Post a Comment