Need maitsvad kanakoivad pärinevad sellest ajast, kui ma lapsi hoidsin. Pereema tegi neid kanakoibi ja mulle nii maitses, et küsisin, kuidas neid tehakse ja hakkasin kodus ise ka kohe tegema.
- Kana poolkoivad (~600-800 g)
- 3 spl mett
- 3 spl oliiviõli
- umbes 2-3 cm jupp ingverit (~10 g)
Kuumuta ahi 200°C-ni. Pruunista pannil kana poolkoivad, aseta need ahjuvormi ja küpseta ahjus 30 minutit.
Riivi ingver, lisa sellele 3 spl (kuhjaga) mett ja 3 spl oliiviõli. Sega.
Kui kana on 30 minutit ahjus olnud siis võta see välja ja lisa ingveri-mee-õlisegu kana poolkoibadele ja tõsta kana ahju tagasi. Küpseta ahjus veel 10-15 minutit. Vaata, et mesi kõrbema ei läheks.
Need kana poolkoivad sobivad hästi riisiga. Ülejäänud kanamahla-mee-õlisegu saab kasutada kastmena.
No comments:
Post a Comment