Monday, November 2, 2020

Ahjukana apelsinikastmega


  • Üks terve kana
  • 50 g võid
  • 1 spl rosmariini
  • 1/2 - 1 tl jahvatatud paprikat
  • 2 küüslauguküünt
  • natuke soola ja pipart
  • Erinevaid köögivilju, mina kasutasin:
    • bataati
    • porgandeid
    • kartuleid
    • pastinaaki
  • umbes 2 spl jahu
  • umbes 400-500 ml apelsinimahla
Sega või ja maitseained ning riivitud küüslauguküüned. Määri pool võisegust kätega kana naha alla ning pool kana naha peale. Proovi võimalikult ühtlaselt igale poole üle kana määrida. Aseta kana ahjuvormi või ahjuplaadile rinnak all pool. Lõika köögiviljad suupärasteks tükkideks. Aseta need ahjuvormi kana ümber. Kuumuta ahi 220°C-ni ja pruunista 15 minutit ning seejärel alanda 180°C-ni. Terve kana küpseb umbes poolteist tundi, kui pool ajast on möödas siis keera kana ümber. Kui kana on valmis võta see ahjust välja ja tõsta ahjuvormist serverimisalusele koos köögiviljadega. Vala ahjuvormi põhjas olev rasva ja kanamahlade segu pannile (või kastmepotti) ja lisa jahu ning sega. Kui kanamahlade segu on väga palju võid kasutada sellest näiteks ainult poolt. Lisa apelsinimahl ning sega ja lase kastmel pakseneda. Maitse ja lisa vajadusel apelsinimahla, kui kanamahladest tulenev maitsestus on liiga tugev.

No comments:

Post a Comment