Friday, November 20, 2015

Banaanileib

Seekord oli tsipa pikalt ahjus ja sai tumepruuni kooriku.

  • 2 banaani
  • 75 g võid
  • 200 g suhkurt (150 g, kui banaanid on väga pruunid juba ja on ise väga magusad või kui lihtsalt tahta veidi vähem suhkurt)
  • 225 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 4 tl vaniljesuhkurt
  • natuke soola
  • 1 muna
Tee või väikesteks tükkideks ja pressi koos banaanidega kausis plögaks. Lisa suhkur. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur. Lisa banaanisegule muna ja klopi õrnalt. Sega juurde jahusegu. Määri vorm võiga ja vala taigen sellesse. Küpseta ahjus 200 °juures 30 kuni 40 minutit (kuni tikule ei jää enam tainast külge).

No comments:

Post a Comment