Crème brûlée on mu selle suve lemmik-magustoit. Kahjuks jõudsin alles nüüd selle siia kirja panna. Kasutasin Nigella retsepti: http://www.nigella.com/recipes/view/creme-brulee-193
- 8 munakollast
- 1 vaniljekaun
- 600 ml vahukoort
- 3 spl suhkurt
- ~6 spl demerara suhkurt
Pane koogivorm külmkappi (või vormid). Ettevaatusabinõuna võib täita kraanikausi pooleldi külma veega, et kui segu tükki hakkab tõmbuma saab selle kohe potiga külma panna ning kiiresti vispeldada. Pane vaniljekaun vahukoore sisse ja potiga pliidile. Kuumuta kuni keemiseni (madalal kuumusel!). Kui soovida ilusaid vaniljetäpikesi siis võib kauna pooleks lõigata, et seemned välja tuleksid. Klopi kausis suhkur munakollastega kokku ning ikka veel kloppides vala vaniljevahukoor munadele. Kuumuta segades kuni kaste pakseneb. Kui kaste on mõnusalt paks siis võta vaniljekaun välja, too külmast vorm ning vala kaste vormi. Jäta jahtuma. Raputa lusikahaaval demerara suhkurt peale ning põleta see leeklambiga. Naudi!
No comments:
Post a Comment